There was an error in this gadget

Tuesday, 27 September 2011

salam..bertemu kembali...okeyy..
ari nie aku nk crita pasal someone yg buat aku hpie dlm hidup aku..
aku bersyukur sgt dpt kenal sorang girl nie yg bnyak tlong n support aku xkira 
keadaan cm na pown...mst ampa suma tertanya2 kn spa girl tu..


nama girl tu Nurul Shafiqah binti Abdul Majid..aku pggl dia fiqa...nk kta cntek tu da la jugak tp aku xksah la org tu cm na...jnji ikhlas dgn apa yg aku ada...fiqa nie nmpak seorng pendiam,baek,muka nmpak cm kemelayuan jgk laa..aku ska ciri2 dia..msti ampa nk tgk dia kn...






                                                                       nurul shafiqah


hehhe...tu la dia...
skrang aku dh cpl ngn dia...aku untung sgt2 bila dia kta "u are my first n last cpl"
perhhh...best sgt2 bila aku dgr dia kta cm tu..aku mmg serius dgn dia skrang...

lgpown mmg  nie last lover aku n aku xnk cri laen dh..aku syukur dgn apa yg aku ada..
hehehe,...

fiqa ada bg aku sumthing yg buat aku xlupa dia...benda tu xla seberapa sgt harga dia tp sgt bermakna...dia bg key chain cpl..hehehe...smpai skrang aku smpan benda uh n jga elok2..xnk hilang laa...




                                                                  key chain couple


hehee....byk benda aku blajar bila aku dgn dia...dia pown dpt than dengan perangai aku n aku pown bleh than dengan dia...aku dpt trima dia dlm hidup aku n insyaallah kalu da jodoh, x kemana la suma tu...hehe...


27 september 2011...
cukup 8 bulan aku cpl dgn dia...aku mmg syg dia sgt2...xterluah aku ckap kt dia suma uh..
mmg aku xkan sia2kn dia n aku tau dia sorang girl yg baek..


selama 8 bulan dgn dia..agak merata la aku g dating dgn dia...bkn tmpat tertutup coz xnak org fkir bkn2 nnt bila kmi kuarr...dating kt tmpat org rmai yg kmi leh nmpak org n org leh nmpak kmi..hehehe


                                                          tasik jitra(naik bot pusing tasik)


                                                     tasik jugak...dok tepi tu jaa..


hurmmm...dh laa...aku dh xlrat  bercrita pnjang...apa2 pown,nnt jer la aku cter lg pasal dia nie..tggu la episode seterusnya..
hehehe...


apa2 pown doakan la kebahagiaan kmi...

Sunday, 25 September 2011

cinta


Kenapa motivasi cinta?
Saya mengenang kembali tujuan saya menghasilkan buku ini. Bukan untuk mencari populariti dan bukan niat saya untuk menjadikan buku ini best seller, ia cuma satu anugerah tidak terhingga andai diberi peluang. Namun jauh di sudut hati ketika itu, saya ingin melihat masyarakat kita terdidik dengan nilai kerohanian tinggi agar remaja mengenali diri, suami isteri saling mengerti dan lantas melahirkan institusi keluarga yang bahagia.
Hari demi hari memang kita sering dihidangkan dengan masalah politik tanah air tetapi kita jangan lupa bahawa saban hari kita juga dihidangkan dengan masalah keruntuhan akhlak, masalah pergaulan bebas dan masalah sosial di sana sini tanpa ada lagi rasa malu asalkan nafsu dapat dipuaskan.
Bayangkan perempuan sudah hilang dara pada usia 13 tahun, ketagihan hubungan seksual, bercinta hingga ke "dalam kain", sanggup membawa kekasih yang dicintai ke seberang.  Ini cuma kes yang didedahkan di dalam akhbar tempatan namun saya yakin masih banyak lagi perkara sebegini berlaku di luar sana. Bukan berganda bahkan berkali-kali ganda.
Sedih dan geram. Jujurnya, saya cuba untuk menyentuh golongan ini secara lembut, baik remaja, suami isteri, mahupun keluarga supaya mengerti di sebalik kalam cinta yang diluahkan dan yang dipatri antara kalian. Jangan lupa ramai juga di kalangan mereka berlatar belakangkan agama tetapi masih gagal apabila berhadapan krisis hati dan soal cinta. Benteng iman perlu diperkuatkan daripada rebung lagi. Anak-anak harus dididik dan diajar supaya mereka kenal cinta dan Pencipta cinta.
Cinta ialah sesuatu yang sering kita bicarakan, cuma cara dan kaedah kita bercinta sahaja yang berbeza namun ia masih memerlukan penghayatan yang mendalam. Cinta yang kita mahukan adalah bersalut redha Ilahi, cinta kita kepada pasangan kerana cinta kita kepada Ilahi dan janganlah kita halalkan cinta sebelum berkahwin kerana ia penuh noda. Berilah cinta kita sepenuhnya kepada pasangan.
Buatlah sesuatu atas dasar mencari redha Allah S.W.T. walaupun perlakuan tidak semudah tutur kata. Perjuangan itu memang memenatkan dan kadangkala mengundang rasa putus asa. Namun, ketahuilah bahawa penat itulah yang bakal melahirkan izzah seseorang hamba dan sesungguhnya ketabahan tinggi nilainya di sisi Allah S.W.T..
Duhai isteri, belajarlah untuk menjadi sekuat Siti Hajar dan seteguh Siti Fatimah tatkala berhadapan dengan hidup yang serba kekurangan. Cinta mereka kepada Allah S.W.T. tidak pernah kurang. Inilah mahar yang harus dibayar demi meraih kekuatan cinta abadi dan iman yang kukuh. Segala-galanya kerana Allah S.W.T..
Benarlah kata orang;
"Allah S.W.T. bukan sahaja menguji cinta kita kepadanya tapi cinta kita kepada-Nya. Pulihkan cinta kalian kepada-Nya, demi cinta kalian kepadanya. "

Saturday, 3 September 2011

salam.....aku dh lma xwt blog(mmg xpenah post pown)..
tiba2 ari nie aku tringin la plak nk gtau kt hampa suma...
aku try crita bg terperinci n bg panjang...hahahah..

sebenarnya,kelmarin aku p hospital...mst da sbb kn aku p...
aku p coz perut aku skit laa....dh dekat 2 hari enjin prut aku meragam trok..
xdpt beropreasi cm besa..(nasi seperiuk,ayam sesangkar)
bila dh sit perut,...
tdo x lena..
makan x kenyang...hehhehe

jd,aku p laa check kt doktor...
aku igt lg dialog antara aku dan doktor.....


jururawat memanggil number 5,ahmad noor akbar..(dpt no giliran no 5)..aku pown msok la dlm bilik doktor tu..doktor perempuan.cantik..semangat trus tgk doktor tu....(mengharap sesuatu yang x pasti)

doktor : yaa,encik akbar..skit pe??
aku : skit perut...
doktor : okey..bleh tlg critakan x jd cm na skit tu...
aku : skit nie jd dh dekat 2 hari,igt skit besa ja laa...biar dlu,,tgk2 siang tu dh okey rsa..bila mai mlm nk tdo                                                  xleh rsa...prut skit sgt2..jd senak...memusing atas ktil laa..
doktor : kesian encik kn..okey..encik baring ats tilam nie....(sambil menarik tgn aku)
aku :ikot la kemana doktor tu bwak...cm kna pukau kowtt..hahaha
doktor : okey..selak baju...nk check perut...
aku : selak tnpa rsa malu..doktor mengusap2 prut aku,tekan n sambil gelak2 ngn aku(bajet romantik)
doktor : okey...(muka kecewa)..encik nie GASTRIK....
aku : xkan kowt...badan sasa cm nie dh gastrik...aku pown kecewa sambil rugi RM25 rggt duit ubat..


akhirnya,,,aku terlepas suma jenis mknn yg aku tringin coz kna pantang dlu...so,aku juz mkn benda2 yg xpedas,air susu,coz xnk bg perut luka lgg....aku kecewa coz xdpt mkn cm aku nk dlu...

TP....hehhe
ada tp...kalu mkn cm tu aku bleh krus ckit...mst hensom nnt..(bajet)
hahaha....tp aku xmau suma tu...
aku nk aku cm dlu..
bleh mkn apa sja yg difikirkan mknn..huhuhu
k laa....aku lapaq blik n ie dok menaip pown...so,,nnt jer la kau cerita laen...tggu tau episode yg lebih seronok...

wasalam